top of page

Tips om je designertas goed te verzorgen

Wil jij graag dat je designertas lang mee gaat? Chanel, Hermès, Dior of Chloé; met de juiste verzorging kan iedere designertas lang mee. In mijn atelier zie ik veel tassen voorbijkomen met kale hoekjes, verkleurd of beschadigd leer. Hermès werkt bijvoorbeeld met heel hoogwaardig leer, dit zorgt voor een glossy finish - maar exclusief leer is ook erg gevoelig. Chanel tassen zijn vaak gemaakt van Lambskin. Dit is echt prachtig materiaal en zorgt voor een luxe uitstraling. Maar helaas is ook dit leersoort erg gevoelig voor beschadigingen.


Hoe houd je jouw designertas mooi? Ik deel graag een aantal tips zodat je nog heel lang van jouw beauty kan genieten.


1. Gebruik een Bag Shaper

Een designertas op de juiste manier opbergen is misschien wel de belangrijkste stap om de schoonheid te behouden. Door het verkeerd opbergen, verliest een tas vaak haar vorm. Daarom ontwierp ik een Bag Shaper, een product dat helpt de vorm van je tas te behouden en voorkomt kreuken.

bag shaper, Chanel bag shaper, designer bag bag shaper, designer bag in vorm houden, leer bag shaper


Bekijk dit product hier.2. Laat haar op de juiste manier drogen

Is je designertas toch nat geworden? Laat haar dan op de juiste manier drogen. Dep je designertas zo snel mogelijk af met een zachte stoffen doek. Als de binnenkant ook nat is kun je dat beter doen met krantenpapier. Laat je designertas dan goed drogen op kamertemperatuur.3. Onderhoud van het leer

Leer van een designertas moet goed onderhouden worden, dit kan met een speciale verzorgingsset. Met Care & Protect geef je jouw designer tas een filterlaag die beschermt tegen invloeden van buitenaf. Je ziet direct resultaat, de tas glimt weer mooi na gebruik. Care & Protect kan op ieder leer gebruikt worden. Wel raad ik je aan dit altijd eerst te testen op een onzichtbaar plekje.


Care & Protect, designer tas verzorgen, designer tas, leer verzorgen


Bekijk dit product hier.


4. Zet haar niet zomaar neer.

Zit je lekker met een wijntje op het terras? Let erop dat je je tas niet te lang in de zon laat liggen. Directe zonnestralen kunnen het leer namelijk verkleuren en uiteindelijk doen barsten. Ook is het beter je designertas niet te vaak op de grond te zetten om haar te beschermen tegen vuil. In Parijs zetten obers soms zelfs een extra krukje neer om haar op neer te zetten. Daar weten ze wel hoe je een designertas goed moet verzorgen!Designertassen zijn van het beste leer gemaakt, maar vaak ook extra gevoelig. Laat haar tijdens harde wind, een regenbui of stranddag thuis. Geef haar voldoende aandacht en blijf er goed voor zorgen. Kan jouw tas wel een Bag Spa gebruiken? Vraag hier een offerte aan.|“Verzorg je tas met liefde, dan gaat ze je leven lang mee!”
1.581 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page