top of page

De klassieker der klassiekers: Chanel 2.55

Wat Coco Chanel ook creëerde, alle items waren tijdloos en iconisch. Zo ook de iconische Chanel 2.55 flap bag. De tas die menig vrouw in bezit wil hebben en die de investering echt waard is!


Coco Chanel ontwierp de tas al in 1920, maar introduceerde haar pas in 1929. Ze kwam zelf met het idee om dunne draagbanden te gebruiken bij de tas om haar handen vrij te hebben. De inspiratie voor de draagketting deed ze op in het klooster waar ze als jong meisje opgroeide. In februari 1955 besloot Chanel de tas opnieuw te introduceren met de naam 2.55; zoals we haar nu ook kennen.


Coco Chanel met de 2.55 flap bag


Over elk detail heeft Coco Chanel nagedacht. Zo vertegenwoordigt de rode kleur van de voering de kleur van het uniform die Chanel droeg toen ze in het klooster opgroeide. En wist je dat Coco het kleine ritsvakje in de tas ontwierp om haar liefdesbrieven in te bewaren? Aan de buitenkant van de tas is een open vak gemaakt die was bedoeld om eenvoudig wisselgeld in te kunnen bewaren.


Bij het stiksel van de tas heeft Coco Chanel zich laten inspireren door de kleding van de staljongens. Het doel van het stiksel was om volume te creëren en de tas meer vorm te geven. Dit design was zo succesvol, dat het stiksel bij bijna elke tas die na de 2.55 uitkwam werd gebruikt.Er bestaan al vele vintage exemplaren van de de Chanel 2.55 flap bag. En dit is het bewijs dat ze echt een classic is die we nog lang gaan zien in de mode industrie. Heb je deze beauty al in de kast staan? Zorg dat je haar goed verzorgd. Met Care & Protect geef je jouw tas een filterlaag die beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals water. Verzorg je tas met liefde, dan gaat ze je leven lang mee!

236 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page