top of page

Dé Haute Couture damestas

Wanneer ik het heb over dé Haute Couture damestas, heb ik het over de Kelly bag van Hermès. Ik zal jullie wat meer vertellen over de tas die al lange tijd een iconisch en waardevol mode item is.


De Kelly bag van Hermès was in eerste instantie bedoeld om een zadel of laars in op te bergen. Het merk focuste zich op dat moment namelijk nog op accessoires voor paardrijden. Later veranderde de tas langzaam in een elegante Haute Couture damestas zoals we die vandaag de dag kennen.


De naam heeft de tas te danken aan het moment dat de bekende actrice, mode icoon en prinses van Monaco Grace Kelly in 1956 de tas als schild gebruikte om haar zwangere buik te verbergen. Grace Kelly kreeg de tas in 1954 cadeau voor gebruik in de film To Catch A Chief. Iedereen noemde de tas vanaf dat moment ‘de tas die Kelly droeg’. De tas die toen nog Sac à dépêches werd genoemd, werd in 1977 hernoemd naar de naam zoals we de handtas nu noemen; Kelly bag. De originele handtas waarmee Grace Kelly werd gefotografeerd staat nu tentoongesteld in het Victoria and Albert museum in London.


Maar wat maakt de Kelly bag zo uniek? Elke Kelly bag is vakkundig gemaakt door één ambachtsman in het Hermès atelier. Per tas wordt er zo’n 20 tot 25 uur aan gewerkt. Bij Hermès spreek je dan ook een wens uit en krijg je een speciale relatie met de boutique zodra je de handtas komt uitzoeken. Samen met jouw contactpersoon van Hermès kijk je welke kleur en model leersoort het beste bij jou past.


Zo heb ik dat zelf samen met Mari van Hermès gedaan. We hebben samen naar mijn stijl en garderobe gekeken om zo tot de perfecte tas te komen. Vervolgens is het wachten tot ‘het telefoontje’. Je wordt dan uitgenodigd om haar te komen bekijken, als het aan je verwachting voldoet dan kun je haar kopen. Dit maakt het kopen van een Hermès tas zo uniek.
De Kelly bag is een echte klassieker en wordt nog veel gedragen als statement bag. Een tas die de investering waard is en haar waarde behoudt. De kelly bag gaat nooit uit de mode!
121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page